Η Φάρμα Μετσόβου

Στην ευρύτερη περιοχή της κωμόπολης του Μετσόβου Ιωαννίνων, στον οικισμό Χρυσοβίτσας σε μια έκταση 80 στρεμμάτων σε απάνεμη πλαγιά, βρίσκεται η Φάρμα Μετσόβου.

Σε αυτή την άκρη σχεδόν της ελληνικής γης, γεννήθηκε και αναπτύχθηκε από τον Οκτώβριο του 2014, με πολύ μεράκι και ζήλο, αλλά και με ευαισθησία προς το περιβάλλον που την φιλοξενεί, κυρίως όμως προς τα τα γαϊδουράκια μας, τα οποία εκτρέφονται με αγάπη και μεγάλη φροντίδα για την παραγωγή του πολύτιμου προϊόντος που μπορούν να μας προσφέρουν, το γάλα τους.

Τα 180 ζώα που εκτρέφονται στον χώρο, είναι έτοιμα να προσφέρουν υψηλής ποιότητας φρέσκο παστεριωμένο γάλα, ελεγμένο από πιστοποιημένο εργαστήριο, στο οποίο εμπεριέχονται όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά, που έχουν καταστήσει το γάλα γαϊδούρας το αμέσως πιο πολύτιμο διατροφικό προϊόν, ως προς τη σύνθεσή του και τα χαρακτηριστικά του, μετά το μητρικό γάλα.

Η παραγωγή μας

Αμέσως μετά το μηχανικό άρμεγμα των όνων μας, το  γάλα υποβάλλεται σε φιλτράρισμα και παστερίωση, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που διέπουν την διάθεση του γάλακτος των ιπποειδών στην ευρωπαϊκή αγορά. Μετά την διαδικασία της παστερίωσης, το γάλα εμφιαλώνεται σε γυάλινες αποστειρωμένες φιάλες των 100ml και διατηρείται στα ψυγεία, μέχρι την κατανάλωσή του.

Η εξαγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης καταλαμβάνει το 15% της συνολικής παραγωγής, ενώ έντονη είναι και η συμμετοχή της σε εκθέσεις τροφίμων παγκοσμίου εμβέλειας σε Ευρώπη και Ελλάδα.

ΚΑΛΑΘΙ0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΟΡΩΝ
0